Yüzük Parmak Ölçümü Nasıl Bulabilirim ?

dark love marriage rings 265916

YÜZÜK PARMAK ÖLÇÜMÜ NASIL BULABİLİRİM?

Evet! Bugün geldik herkesin çok merak ettiği bir başka konu olan “Parmak ölçümü nasıl bulurum?” sorusunun yanıtını sizler ile paylaşmaya. Hepimiz, kadın veya erkek fark etmez, kendimiz veya sevdiğimiz birisi için yüzük almayı planlamışızdır. Ama çoğu kez parmak ölçüsü konusuna takılmışızdır. Biz kadınların parmak ölçümüze uygun bir yüzüğü bulmak için bir aksesuarcıda, takı satan bir yerlerde kim bilir kaç yüzük denemişliğimiz vardır. Bu gibi yerlerde kendimize uygun yüzüğü bulmak hem deneme yanılma yöntemi kolay olduğundan hem de bize yardım edebilecek kişilerin var olmasından dolayı kolaydır. Peki ya internet üzerinden yaptığımız alışverişler için ne yapabilirim? İşte tam bu noktada parmak ölçünüzü bilmek zorundasınız. Yoksa o çok sevdiğiniz yüzük ya parmağınıza olmayacak ya da bol geldiği için takamayacaksınız. Peki ya erkekler bu problemler ile nerede karşılaşıyor dersiniz? İsterler ise bir takıcıda karşılaşabilirler, fakat onlar içinde bu problem ile savaşmak kolay. Zor olan ise, damatlarımızın durumu. Evlenme teklifi edecek damat adaylarımız müstakbel eşleri için yüzük almak niyeti ile kuyumcuya girdiklerinde “Eşinizin parmak ölçüsünü biliyor musunuz?” sorusu ile şoka uğrarlar. Gelin kadınlar, erkekler ve damat adayları parmak ölçümüzü nasıl alıyoruz beraber öğrenelim…

Yüzük Ölçüsü Alma Yöntemleri Nelerdir?

Bildiğiniz gibi hepimiz bir ayak numarasına sahibiz. Nasıl ayakkabı numaramız bize özel bir şey ise, parmaklarımızın da bizlere özgü bir ölçüsü vardır ve sadece bize özgüdür. Herhangi bir standart ya da ortalama bir yüzük ölçüsü diye bir kavram yoktur. Sizlere yazımızın en başında da paylaştığımız gibi hem kadın hem de erkekler için yüzük ölçüsü bir aşamada, bir günde (belki de oldukça özel bir günde)mutlaka bilmek ister. Peki bu ölçüyü bizler nasıl hesaplayabiliriz? Bunu yapmak kolay mı? Parmak ölçüsü almanın dikkat isteyen bir iş olduğunu öncelikle unutmalısın işidir. Yüzüğünün parmağında tam durmasını (ideal ölçü, parmağı sıkmamalı veya parmağınızda dönmemelidir) istiyorsanız; ölçü alma aşamasında titiz davranmanız gerekmektedir. Parmaklarımız zaten küçük, bu nedenle de milimler ile uğraşma zorundayız. Kısacası hataya yer yok! Şimdi size yaygın olarak kullanılan parmak ölçüsü bulma yöntemlerinden bahsedeceğim. Haydi gel beraber merakımızı giderelim…

yuzuk olcumu nasil bulurum tablosuYüz Ölçüsü Kavramı

“Yüzük ölçüsü Alma Yöntemlerini” hakkında sizlere bilgi vermeden önce bilmemiz gerek bir kavram bulunmaktadır: “Yüzük ölçüsü nedir?”. Size biraz ondan bahsedelim. Nasıl giydiğimiz ayakkabının bir numarası, kullandığımız kıyafetlerin bir bedeni varsa, yüzüklerin de belirli ölçüleri bulunmaktadır. Yüzük ölçülerinde bir numaralandırma sistemi bulunmakta ve bu ölçüler, yüzüklerin çevre ve çapının numaralandırması ile ortaya çıkmaktadır.

Kuyumcu Ölçü Birimi Çap (MM) Çevre (mm)
7 no 15mm 47mm
8 no 15,3mm 48mm
9 no 15.6mm 49mm
10 no 16,0mm 50mm
11 no 16,3mm 51mm
12 no 16,6mm 52mm
13 no 17,0mm 53mm
14 no 17,3mm 54mm
15 no 17,6mm 55mm
16 no 18,0mm 56mm
17 no 18,3mm 57mm
18 no 18,6mm 58mm
19 no 19,0mm 59mm
20 no 19,3mm 60mm
21 no  19,5mm 61mm
22 no 19,8mm 62mm
23 no 20,0mm 63mm
24 no 20,4mm 64mm
25 no 20,7mm 65mm
26 no  21,0mm 66mm
27 no 21,4mm 67mm
28 no 21,7mm 68mm
29 no 22,0mm 69mm
30 no 23,0mm 70mm

Yöntem 1: İp Yardımıyla Parmak Ölçüsü Belirleme

Kendi başımıza iken uygulayabileceğimiz en kolay ve en pratik yöntemdir. Gelin beraber neler yapmamız gerektiğini adımlar ile görelim:

 İpi sağ yüzük parmağınıza dikkatlice dolayın

 İki ucun birleştiği yeri hemen işaretleyin

 Milimetrik bir cetvel yardımı ile bu uzunluğu ölçün. Ölçtüğünüz sizin parmağınızın çevre ölçüsüdür bunu unutmayın.

 En son adımda bu çevrenin tabloda yer alan karşılığını bulun! İşte bu kadar basit! İsteğe bağlı olarak ip yerine kurdele de kullanabileceğinizi lütfen unutmayın.

Yöntem 2: Çap Ölçme Yöntemi ile Parmak Ölçüsü Belirleme

Bu yöntem çevre ölçümünü andırmaktadır. Bu yöntemde:

 Size ait herhangi bir yüzüğünüzün iç kısmını bir cetvel yardımı ile ölçün

 Sonra tablodaki karşılığına bakın ve işte buldunuz!

Yöntem 3: Yüzük Ölçer Yardımı ile Parmak Ölçüsü Belirleme

Bu yöntemi kullanmak, sizi sonuca ulaştıracak en güvenilir yöntemdir. Bunun için ihtiyacın olan bir yüzük ölçerdir.

 Yüzük ölçerin bir kopyasını al ve kenarlarından düzgünce kes.

 Sonra en başından bir delik aç.

 Bu kağıt parçası, bir nevi kemer görevi görecektir. Parmağını onunla sar ve ok gibi olan kısmını baş tarafta açmış olduğunu delikten geçirin.

 Sonra deliğe en yakın olan numarayı oku. Gördünüz mü bu yöntemde ne kadar kolay? Burada dikkat etmeniz gerek parmağınız fazla sıkmamanız gerektiğidir. Dikkatli davranın

Yöntem 4: Profesyonel Yardım Almak

Ben kendim uğraşmak istemiyorum ve ilk 3 yöntemin güvenirliliği beni şüphelendiriyor diyorsanız, işinin ehli birinden yardım almanız önermekteyiz. Çünkü profesyonel birinden yardım almak en doğru ve en güvenilir sonuca sizi yönlendirecektir. Bu yöntemde yapacağınız tek şey, bir takı firmasına giderek, konu hakkında yardım istemek. Çünkü bu yerlerde her numara alyansın bulunduğu bir anahtar bulunmaktadır. Siz bu alyanslardan parmağınıza uyanı seçersiniz ve gittiğiniz yer anahtar yardımıyla parmağınızın gerçek ölçüsünü söylerler. Ve Bingo! Doğru yüzüğü aldınız.

Zamanla Parmak Ölçümün Değişme Olasılığı Var Mı?

Eğer zaman içerisinde aşırı derece kilo alıp vermediyseniz bu durum mümkün değildir. Ani kilo alıp ani kilo verme gibi durumlarda parmak ölçümüzün değişmesi kaçınılmazdır. Bunu giydiğiniz kazak ve kıyafetleriniz gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki çok kilo alıp, kilo vermediğimiz durumlarda bedenimiz değişmiyorsa. Parmak ölçümüzde değişiklik göstermez. Olacak olan değişimin belirli bir standartı yoktur. Genel olarak bu değişim 1 veya 2 numara olabilmektedir.

Sürpriz Yapmak istiyorum…

Evet bazen sevdiklerimizi mutlu etmek isteriz. Onlara sevdiği veya hak ettikleri hediyeleri alarak, onlara verdiğimiz değeri göstermek isteriz. Bu bazen teknolojik bir şey, bazen bir defter, bazen de bir takı olabilir. Mesela; bir kolye, bir küpe, bir bileklik veya bir yüzük… Eğer sevdiğimiz birine alacağımız bir yüzük ise onun parmak ölçüsünü bilmemiz gereklidir. Yoksa o hediyenin bir anlamı olmayacaktır. Çünkü kişi alacağını hediyeyi kullanamayacaktır. Hemen yüzük almaktan vazgeçtiğinizi duyar gibiyim. Sakın vazgeçmeyin. Çünkü ufak tefek numaralarla arkadaşınız, sevgiliniz, ailenizin bir ferdi veya eşinizin parmak ölçüsünü öğrenmek oldukça kolay. Biraz oyunculuk konusunda iyiyseniz hediye alacağınız kişinin parmak ölçüsünü kolayca öğrenebilirsiniz. Burada en kolay yol arkadaşınız bir kadın ise; ona ait bir yüzüğü elde etmenin bir yolunu bulabilirsiniz. O yüzük sayesinde, hediye alacağınız kişinin parmak ölçüsünü de öğrenmiş olacaksınız. Yüzüğün en önemli olduğu bir an vardır. Evet hepinizin sesini duyar gibiyim:

Evlilik Teklifi! Evet! Evet! Evet

Hepimizin unutamadığı bazı anlar vardır. Ölümsüzleşen, bir ömür boyu bizimle gelen. Hayatımıza birini alamaya karar verdiğimiz an, ona tüm kalbimizle “Evet!” dediğimiz an, evlilik yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz an, evlendiğimiz an, çocuğumuz olduğu an… Bu liste böyle uzar gider. Hem erkek hem kadınlar için aralarından bir tanesi vardır ki çok özeldir: Evlenme Teklifi. Damat adaylarımız o ana karar verdikten sonra, o anı kusursuzlaştırmak için elinden geleni yapar. Güzel bir sürpriz olsun, iyi bir yüzük ile bu teklifi etmeliyim. Yüzük biz kadınlar için önemli!. Bir kadın için yüzüğün ne kadar görkemli olması önemli bilmiyorum ama yüzüğünün “Evet!” dediği anda parmağına olması oldukça önemli. Hemen stres olma sevgili damat adayı, bu iş oldukça kolay artık. Tek yapman gereken kız arkadaşının yüzük parmağına taktığı yüzüklerden birini alıp, kuyumcuya götürmen. Bunu sende alabilirsin. Yandaşlardan (kızımın en yakın arkadaşı, kardeşi… vb) yardım da isteyebilirsin. Bu nokta tamamen sana kalmış bir durum. Hadi kolay gelsin. Allah’ta sizi mutlu mesut etsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir